3 Ekim 2013 Perşembe

Ahududulu Pasta Nasıl Yapılır?, Ahududulu Pasta Tarifi (Farklı Bir Lezzet)

Sevdiklerinize ikram edebileceğiniz farklı bir lezzet...



Malzemeler
Kek için:
Atmış gram margarin
İki kahve lincanı un
Dört yumurta
İki kahve fincanı tozşeker
Bir tutam tuz

Ahududulu krema için:
Beş yüz gram taze veya dondurulmuş ahududu
Bir su bardağı tozşeker
Üç su bardağı süt
Bir paket vanilya
Beş yumurta sarısı
Üç yemek kaşığı mısır nişastası
İki yaprak jelatin
Dört yemek kaşığı su

Üzeri için:
İki paket sade toz kremşanti
İki su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı :
Margarini eritip ılıtın. Yumurtaları çırpın. Şekeri ekleyip çırpın. Un ve bir tutam tuz ilave edip çırpmaya devam edin. Margarini ekleyip çırpın. Hamuru yağlanmış yuvarlak kalıba boşaltın. Sıcak fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Ahududuların yarısını püre yapın. Püreye yarım bardak şeker ilave edip karıştırın. üç bardak süte vanilya ve kalan şekeri ekleyip karıştırın. Yumurta sarılarını mısır nişastasıyla çırpın. Şekerli sütü ve yumurtalı karışımı bir tencerede pişirin. Yaprak jelatinleri dört kaşık ılık suda eritin ve kremaya ekleyip karıştırın. Ahududu püresini karışıma ilave edip çırpın. Keki enine iki dilime kesin. Alt dilimi kelepçeli kalıba yerleştirip üzerine kremayı yayın. Ayırdığınız ahududuların yarısını serpiştirin. Diğer kek dilimini üzerine kapatın. Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp kekin üzerini kaplayın. Buzdolabında otuz dakika bekletip ahududularla ve kremşanti ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder