5 Eylül 2013 Perşembe

Elmalı Pasta Nasıl Yapılır?, Elmalı Pasta Tarifi, Elmalı Pasta Yapılışı



















Malzemeler:

Bir paket yumuşatılmış margarin
Bir paket kabartma tozu
Bir yumurtanın akı
Bir kaşık yoğurt
Dört yemek kaşığı pudra şekeri
Yeterince un

İçi için:

Üç adetsoyulmuş verendelenmiş elma
Üç yemek kaşığı toz şeker
Bir paket vanilya
Biraz kırılmış ceviz

Yapılışı:

Yoğurt, margarin, yumurtanın akı, pudra şekeri yeterince unla, kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.Hamur dinlenmeye bırakılır.
Orta boy bir tavaya iç hazırlamak için, rendelenmiş elmalar konulur.Beş dakika orta ateşte kavrulur.Şeker eklenir.Sulanması azalıncaya kadar kavrulur.İstenirse ceviz eklenerek biraz karıştırılır.İndirince vanilya eklenir.
Dinlenen hamur üçe bölünür.Herbir parça merdaneyle yarım cm kalınlığında açılır.Önce ortadan olmak üzere sekiz eşit üçgene bölünür.Her bir üçgenin geniş tarafına elmalı içten bir yemek kaşığı konularak, sigara böreği şeklinde sarılır... Yağlanmış tepsiye dizilir.Diğer iki hamur parçası için de aynı işlem yapılır.170 derecede hafif sararana kadar pişirilir.Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder