5 Eylül 2013 Perşembe

Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır?, Lokma Tatlısı Tarifi, Lokma Tatlısı Yapılışı

















Zamanla tüm tatlı tariflerini blogumda bulabilirsiniz...

Malzemeler:

2 Yemek Kaşığı Yoğurt,
1 Çay Bardağı Ilık Su,
Kabartma Tozu,
Bulamaç Kıvamına gelinceye kada un,
Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ,
Şerbeti için 2 su bardağı şeker,
2 su bardağı su.

Lokma Tatlısı Tarifi:

Sıcak lokmaları soğuk şerbetin içine atacağımız için önce şerbeti hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
Yoğurt, Ilık Su, Kabartma Tozu ve Bulamaç kıvamına gelinceye kadar unu karıştıalım.
2 su bardağı sıvı yağı kızdıralım.
Tatlı kaşığı ile azar azar aldığımız lokma hamurundan kızgın yağın içine atarak her yanı pembeleşinceye kadar kızartalım.
Kızaran lokmaları soğuk şerbetin içine atalım.
Şerbeti çeken lokmaları servis tabağına alalım.
Lokmalarınız servise hazır.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder