3 Eylül 2013 Salı

Islak Kek Nasıl Yapılır?, Islak Kek Tarifi, Islak Kek Yapılışı















Malzemeler:

4 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Tarifi:

Yumurtaları ve tozşekeri hafif çırpın.
Sıvıyağ, süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
Karışımdan bir su bardağı ayırın.
Kalan karışıma unu kabartma tozu ile birlikte eleyip spatula veya tahta kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış dikdörtgen fırın kabına aktarıp 170 derecede altı üstü hafif kızarıp kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
Fırında alıp hemen ayırdığınız karışımı hertarafına eşit şekilde dökün.
Ilındıktan sonra hindistan cevizi veya iri kıyılmış ceviz serpiştirip servis yapın.
Not: Tozşeker miktarını damak zevkinize yada sağlık durumunuza göre azaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder