4 Eylül 2013 Çarşamba
Frambuazlı Pasta Nasıl Yapılı?, Frambuazlı Pasta Tarifi, Frambuazlı Pasta Yapılışı
Tüm tatlı tariflerini zamanla sizlerle paylaşacağım...
Malzemeler:
pandispanyası için
4Yumurta
4Fincan şeker
4Fincan un
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya limon kabuğu rendesi
Kreması için:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
4 kaşık un
vanilya
1 yumurta
1 paket kremşanti
Tarifi:
Karıştırarak muhallebi gibi pişirin
daha sonra mikserle 5 dk çırpın içine kremşantiyi de ilave edip tekrar çırpın
dolapta sertleşmesi için 15 dakika kadar bekletin
Önce yumurtalar ve seker mikserle çırpılır.
Toz olan malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır ve bu yumurtalı harca katılır karıştırılır.
Önceden yağlanmış, unlanmış kelepçeli kalıba boşaltılır.
175 derecede 35 dakika kadar pişirilir
Kekimiz soğuyunca ortadan ikiye keselim..
Daha sonra arasına kremamızı sürüp meyvelerimizi dizelim.
Diğer yarısını da kapatıp çok az gıda boyası koyduğumuz kremşantiyle her yerini kaplayalım.
Bir gün dinlendirip servis ederseniz çok daha güzel ve yumuşak olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder