3 Ekim 2013 Perşembe

Puf Pasta Nasıl Yapılır?, Puf Pasta Tarifi (Kakaolu)



Malzemeler:

  -  4 yumurta
  -  2 su bardağı toz şeker
  -  4 yemek kaşığğı kakao ( tarifin aslında 2 kaşık kullanılıyor)
  -  1 su bardağı süt
  -  1 su bardağı sıvı yağ
  -  2 su bardağı un
  -  1 er paker kabartma tozu , vanilya

Krema Malzemesi :

  -  500 ml süt
  -  2 yemek kaşığı margarin
  -  yarım su bardağı un
  -  1 yemek kaşığı nişasta
  -  1 su bardağı toz şeker
  -  1 paket vanilya

İçi İçin :

  -  3-4 adet muz

Yapılışı :  Öncelikle keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri en az 5 dk çırpın,içine süt ,sıvı yağ , kakao ,vanilya ekleyip çırpın.Unu ve kabartma tozunu eleyip içine ekleyin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ( dikdörtgen fırın tepsisi) döküp pişirin ve soğutun.Kremayı hazırlamak için margarin hariç tüm malzemeleri tencereye koyup pişirin, 1-2 dk kaynatıp içine margarini ekleyin ve soğumaya bırakın.Arada karıştırarak kaymak tutmasını önleyin.Kekten çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.Geriye kalan kek parçalarını blendırdan geçirip öğütün.Büyük bir kaseye koyun.Herbir yuvarlağın üzerine 1 parça muz koyup onunda üzerine bir tatlı kaşığı kremadan koyup muzu iyice kremayla kaplayın.Her bir kek parçasını kek kırıntıtılarına batırıp etrafını kaplayın.Elinizle düzeltmeye gayret edin.Servis tabağına alın.2-3 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder